Creëren van rust en onrust

Mijn strategie, rust of onrust.
Ik heb het hart op de tong. Zeg dingen hardop. Maar ik merk ook wel dat ik soms te vroeg kom met een nieuw idee. Ik heb een heel open manier van communiceren. Stel me kwetsbaar op en dat biedt meer voor- dan nadelen. Alles wat we doen is mensenwerk. Je kunt mensen beïnvloeden. Zo boek je meer winst door te zeggen ‘We hebben je nodig’ dan ‘Wil je meedoen?’, dan haal je iemand makkelijker over de streep. Ik vind het belangrijker dát er iets gebeurt dan hoe iets gebeurt. Ik ben bereid om anderen gelijk te geven als het een stap in de goede richting betekent, ook al ben ik het zelf niet zo met die stap eens. Bij vergaderingen zorg ik ervoor om eerst wat credit op te bouwen, door anderen te steunen, zodat zij aan het eind van een vergadering ook mij steunen. Bij vergaderingen zorg ik ervoor om eerst wat credit op te bouwen, door anderen te steunen, zodat zij aan het eind van een vergadering ook mij steunen. Soms is tijdsdruk heel handig om iets er doorheen gesleept te krijgen. Ik hou daarom graag van wachten en het behandelen van mijn punten aan het eind van een vergadering. Je moet anderen, waar je wat gedaan van wilt krijgen, vragen om met jou mee te denken. Of juist terughoudend zijn en niet te heftig positie kiezen, als je je zin wilt krijgen en niet te gretig wilt overkomen. Je moet altijd een positieve inbreng hebben, geen negatieve inbreng of hakken in het zand, dat doen boeren nog te veel. Maar dat loopt alleen zo moeilijk.
Ik weet van mezelf dat ik op tijd dingen moet overlaten aan een ander. Het echte afmaken is niet mijn ding. En dan moet je ook zorgen dat je binnen je netwerk mensen hebt die het wel af kunnen maken. Je moet je realiseren dat je niet alles zelf kunt. Ik werk nu samen met iemand die een afmaker is. Hij heeft rust, is vasthoudend. Ziet dingen snel, snapt het in een keer. Een realist. Ik ben veel meer een idealist. Hij creëert rust bij anderen. Ik creëer onrust.

error: Mocht je informatie willen ontvangen, neem dan contact met mij op.
nl_NLDutch