Competenties

Als je niet kunt coachen op die momenten dat het nodig is, ga je het ook niet redden. Dan blijf je aan het netwerken maar wordt er niks gerealiseerd.

Stressbestendigheid is belangrijk. Je moet het niet te dicht bij je laten komen. Maar
als je weet dat je met een bepaalde vrolijkheid kunt overbrengen, dan is die stress wel te hanteren.Een netwerk is natuurlijk een bron van nieuwe ideeën, mensen die elkaar beïnvloeden en enthousiast maken, maar dat betekent wel dat je af en toe een stapje terug moet doen.

Conflicthantering vind ik leuk. Ik ben er ook zeker van dat je in transities altijd tegen conflicten oploopt.
Gebeurt dat niet, dan blijf je steken in het netwerken, in het transformeren om het transformeren.

Omgevingsbewustzijn vind ik belangrijk. Ik heb veel te vaak gezien dat allerlei enorme creatieve innovatieve projecten veel te ver van de werkelijkheid afgeraakt waren. En stranden in schoonheid. Het ligt wel erg voor de hand, maar ik geloof gewoon in samenwerken. Het is belangrijk dat je je flexibel opstelt, ruimte biedt aan anderen. In staat bent om anderen te begrijpen. Om verder te komen in een project moet je verbeeldingskracht stimuleren, werken aan nieuwe perspectieven in de toekomst, met scenario’s werken. Ik geloof ook in het toepassen van creatieve technieken om vernieuwing te creëren.”

Schakelvermogen. Als je in een vergadering zit, moet je heel snel kunnen schakelen, je antwoord
klaar hebben, in de taal van de partij waar je mee te maken hebt.

Assertiviteit vind ik ongelofelijk belangrijk. Inlevingsvermogen hebben en anderen toegang tot je geven, dat is ook assertiviteit. Daar heb ik in combinatie met luisteren wel eens moeilijkheden mee, maar dat heeft meer met mijn snelheid van denken en handelen te maken dan met het feit of ik wel of niet geïnteresseerd ben.

Resultaatgericht  Ik heb een hekel aan intermediairs die leuk projecten doen met als enig eindresultaat een advies aan anderen wat er moet gebeuren. Probleemanalyses zijn nodig, maar dan heel erg op hoofdlijnen, niet te moeilijk doen. Ik laat me niet leiden door problemen.

Creativiteit. Je bent voortdurend met vernieuwing bezig, dus je moet voortdurend in oplossingen denken die er nog niet zijn, die je nog niet kent. Daar heb je creativiteit voor nodig.

error: Mocht je informatie willen ontvangen, neem dan contact met mij op.
nl_NLDutch