Voedselcooperatie Noord Nederland

Een nieuwe voedsel coöperatie in Noord-Nederland. Een oude coöperatie in een nieuw jasje. Een coöperatie met leden die telen voor morgen. Samen met creatieve tuinders, eigenzinnige boeren, coöperatieve ondernemers en initiatief rijke burgers. Vergroten

We willen hierin graag de juiste verbindingen maken, die ook betrekking hebben op het landschap, de leefbaarheid en gezondheid. Wij willen een beweging maken richting lokaal voedsel, wat gaat over het welzijn van mens, dier, natuur, landschap en bodem. En van samenwerking in plaats van competentie.

Wij willen zoveel mogelijk gezond voedsel creëren, voor gezonden mensen, en een gezonde natuur waar we passen op de bodem. Dan gaan we als een groep samen een zo gezond mogelijke streek maken waar we allemaal belang bij hebben. Een goed en leefbaar klimaat om ons heen. Dit omdat we hier zelf wonen en werken en dit door willen geven aan onze kinderen.

Wij willen toe naar een eerlijk systeem, waarin alle partijen een eerlijke prijs krijgen, zo dat iedereen kan blijven werken aan een gezond en veerkrachtig voedselsysteem. We willen ook graag ruimte maken voor voedselpioniers. Ondernemers die op een andere manier naar ons voedselsysteem kijken. Tot op de dag van vandaag worden zij nog beperkt met (dure) HACCP -eisen. Volgens ons moet dat anders.

Laten we het gewoon eens gaan proberen!. De eerste stap met een website www.denieuwevoedselcooperatie.nl is gezet. Onze eerste “voedsel”hub in Eelde is in werking. Hiermee kunnen we producten bij de producent afhalen en bundelen voor de afnemers. We werken hard aan een vorm van een start-up coöperatie. We zijn bezig met het opstellen van statuten en de eerste ledenovereenkomsten.  Ons projectplan is zo goed als klaar, en nu zijn we toe aan een tweede stap. Kerst 2020 hebben wij de eerste lokale kerstpakketen naar de klant verzonden.

Wil jij ons ondersteunen? of als producent producten aanbieden? Of ben je misschien ondernemer in de horeca en wil je producten uit de regio? Of misschien een retailer die toch stiekem meer denkt aan producten om de hoek? Check dan eens onze website, schrijf je in en doe mee.

Samen kunnen we het verschil maken.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts

error: Mocht je informatie willen ontvangen, neem dan contact met mij op.
nl_NLDutch