Met een fietstocht op een blenderfiets opende Gedeputeerde Henk Jumelet afgelopen vrijdag de inspiratiemiddag Groen Drenthe Werkt. Met deze middag bedankten de zes groene organisaties in Drenthe de groene vrijwilligers voor het werk dat zij hebben verzet voor het landschap en de natuur in de provincie.
Rond het thema ‘Hoe Groen is de Stad?’ is door de organisaties, in samenwerking met studenten van het Noorderpoort Kunst en Multimedia een informele middag georganiseerd met workshops, lezingen en rondleidingen. Er was voor ieder wat wils. Een rondleiding door het in 2015 geopende Duurzaamheidscentrum, een lezing van de Groningse Stadsecoloog Klaas van Nierop over de ecologische waarde van een binnenstad of het timmeren van een nestkastje.
Rad van voortuin
De studenten hadden speciaal voor de inspratiemiddag het spel Rad van voortuin ontwikkeld. Tijdens dit leuke spel werden prijsjes uitgereikt. Onder het genot van soep en een broodje werd nog gezellig doorgekletst. De middag werd uiteindelijk afgesloten met het uitreiken van een goodiebag vol kleine bedankjes beschikbaar gesteld door de zes organisaties.
De inspiratiemiddag werd georganiseerd door IVN Drenthe, Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieufederatie en Landschapsbeheer Drenthe.inspirariemiddag

Categorieën: Geen categorie