Drenthe wil in 2020 tot de top behoren in duurzame grondgebonden melkveehouderij. Doelstelling van Duurzame Melkveehouderij Drenthe is het stimuleren en versterken van een toekomstgerichte landbouw en agribusiness.
Samen met de groenmanifestpartners is er in gezet op duurzame bedrijfsplannen voor de melkveehouderij in Drenthe. Iedere ondernemer is uniek, ieder bedrijf, ieder gebied. Door een individuele benadering kun je een ondernemer faciliteren daar waar nodig. En daar waar het kan dit koppelen aan bijvoorbeeld gebiedsprocessen.
Via net bedrijfseigen duurzaamheidsplan kom je op een nul meting waar je met je bedrijf staat als het gaat om duurzaamheid. Per indicator beloont de Provincie de melkveehouder wanneer deze stappen neemt in verbetering.
Meer informatie of aanmelden via www.duurzamemelkveehouderijdrenthe.nl
 

Artikel Nieuwe Oogst samen met deelnemer.


Artikel in de Melkweg


Artikel Rabobank “Dichterbij”. Belonen voor resultaten


Landelijke Primeur! belonen voor duurzaamheid