Distrivers nooit geweten dat logistiek zo ontzettend ingewikkeld kan zijn! Ik heb het met eigen ogen kunnen zien door een uitnodiging van Arend Jan Pothof, directeur van Distrivers.
Distrivers belevert zorginstellingen van vers bereide maaltijden en andere (vers)producten. Distrivers beschikt over twee eigen productiebedrijven: De Keuken in Hoogeveen en De Keuken in Almelo. De Keuken in Hoogeveen bereidt maaltijdcomponenten die geleverd worden in diverse gastronormbakken en de koks uit De Keuken in Almelo bereiden dagelijks diëten, soepen en eenpersoonsmaaltijden. Daarnaast werkt Distrivers samen met gespecialiseerde, meestal regionale toeleveranciers. Met twee distributiecentra gevestigd in Hoogeveen en Nieuw Vennep heeft Distrivers een goede uitvalbasis voor het beleveren van haar klanten. Distrivers’ belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de mensen voor wie zij werken elke dag kunnen genieten van lekkere maaltijden.
Distrivers produceert maaltijden op ambachtelijke wijze, koopt waar mogelijk biologisch en duurzaam in en neemt in haar assortiment alleen kwaliteitsproducten op
Distrivers gaat zuinig om met energie en brandstof, scheidt het afval, biedt opleidingen en trainingen aan aan werknemers en behaalt kwaliteitscertificeringen
Distrivers anticipeert op ontwikkelingen in de markt, kijkt naar de mogelijkheden een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij door sponsoring, steun aan de regionale voedselbank en deelname aan projecten
De Hippe Boerin heeft een lokaal eten en drinken project. We gaan de producten van de boeren lokaal vermarkten met daarbij een logistieke keten en een deel verwerking. Wij hebben inmiddels al een mooie lijst met boeren die zich opgegeven hebben.
Ben jij ook boer? Kan jouw product hier een bijdrage aan leveren en wil je mee denken aan de korte agro voedselketen? Dan hoor ik dat graag